CLICK ME!

Tuesday, December 6, 2011

Pharmacophobia

Posted by Belle Edwin at 2:09 PM


kamu tau?
Pharmacophobia is the fear of medicine.
sy pun baru tau.. sy tanya uncle gugel..ni jawapan dia, dia bilang..
...
sebenarnya sy mau cari nama saintifik untuk
fear of swallowing pills
....
so sy define sama lai tu kan.
well..sepala ba yang suka makan ubat kan..
kalau manis cam gula2 nda apa..
pahit ba tu!
tapi sy rasa ada juga urg yang suka makan ubat
tu penagih ubat batuk kan..hehe
....
ok..i may act like a child
but currently i have this kind of phobia..
baru tingu tu pills pun suda sy rasa cam mau green puke..
sigh!
....
ok till then.. -___-'

8 comments:

chegu carol said...

kalau makan yg pills or capsules sa ok. banyak2 pun buli telan satu kali gulp ja...tapi kalo tu ubat sinsang yang pahit terus mau minum satu gelas..adehhhh, memang surrender. kalau bukan kerana terpaksa demi kesihatan, kali nda la sa mau minum yg macam gitu tu.

Daniel Chiam said...

Sa ingat fear of pharmacy atau pharmacist... haha Kalau sakit kena makan ubat, jangan tak makan xD

Aweyn said...

i have this kind of fear T______T

Belle Edwin said...

chegu> tukei..semua pun sy pandai takut ni,..ko tau klu sy makan pills/ capsule, misti pandai singgah ba di kerongkong sy..silakak btl...tu yg trus terasa tu pahit ma macam mau keluar balik tu ubat..

dan> No choice ba kan...tapi cm sy sanggup lg kana jarum..

Aweyn> 'Tapak' kita dek.. :)

AnnieMing said...

Same here! Sanggup lagi sa sakit lama-lama dari mau telan ubat setiap hari. Kalau kena bagi doktor tu kan, 1st day ja sa consume. Lepas tu, babai ubat.. Haha!

beaty said...

ha ha..sa ok kalau ubat.,..tapi kalau telampau besar kan..bh memeng sa pun takut mau makan ni

Armstrong said...

Dulu time budak I am terrified of medicine... but now, no more. Yay! But I don't like the taste though... :P

Happy Monday, Belle.

Aki said...

teda masalah ba kalau setakat ubat.. di talan ja tu.. cuma,sa tia suka bergantung sama ubat.. so,buat bodoh ja sama ubat slalu.. :-p

Post a Comment

The Einstein words! :)

 

Sumandak of Ranau Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting