CLICK ME!

Thursday, March 7, 2013

Plan

Posted by Belle Edwin at 11:47 AM
 I am the type of person who like to plan any event properly.
 FYI, i've plan my wedding 1 year before the actual date.
From budgeting to themes to food, even susunan kerusi dan meja pun saya siap lukis plan.. haha..talampau kan?
A-Z planned before the event.
I hate those last minutes plan ba..
semua huru hara ba kalau last minute ni..
****
well...make long story short..ngeh! :B
my son Heaven is 8 months yo by now..
in another 4 months he'll turn 1!
yeeehoo~ its means Birthday Party! owyea~owyea~
venue, well as always my parent's resident at Kampung of coz..
Heaven anak kampung kan!
 ****
I've made a plan already tapi 'tang' theme pulak i stucked!..
kalau baby girl sinang ja mo pikir kan..
kalau baby boy? -_-'
Cake..ada suda la idea..
I've decided to bake the birthday cake myself (ngeh!)..
whoa..mau praktis dulu ni..
so Just besedia ah..tulung komen nanti.. :)

Birthday Plan
So kawan-kawan.. teman2 yang berpengalaman...
jika anda ada idea..atau ada tempat untuk cedok idea
mohon bantuan ya!

6 comments:

Just said...

aik.. so kamu blk kg la bln 7 nnt? theme c koko dulu masa 1yo bday party kan upin ipin. hehehhe.. buli ba kalau kau!
Psst.. sia pun suka tu lukis plan meja krusi.. hahahhaha

Belle Edwin said...

iya...balik kami just... balik2 suda Dodu n Aki dia tanya2 ni..jadi ka nda balik 1st Bday dia... menghitung ari suda ni dorg.. sy masih mencari theme suda ni...

Wyne Mouren said...

Themenya ko tgk apa keminatan Heaven. Jangan lupa goodies or door gift for the guests. Banner or backdrop, bah, awal2 bikin. Print gambar dia dr one day to current age, kasi taruh frame and then tampal2 di wall dekat meja for bday cake dia.

Hmm, lain2 sa masih pikir. hehe..

AnnieMing said...

Sama lah kita! Suka plan everything in details and in advanced :D Ko mo bikin di Ranau ka?

Kalau birthday theme for baby boy, I think jungle safari should look awesome! Saya degil juga mau provide ko link untuk decor dia online: http://www.bugsparty.com/jungle-safari-party-c-25_41.html

Kalau saya ada baby boy, itulah top 3 theme saya pilih untuk fullmoon/birthday hihi.. Bah apa pun your decision, let us know ah! Siok tu mau baca ^^

Belle Edwin said...

Wyne- thanks..semua ada dalam list...apa lagi a? oyah..sy ingat mau buat games time tu.. untuk parents and kids...apa game yang shiok a...

Belle Edwin said...

Annie- Iya..buat di Ranau la ni...sy buat on saturday...kalau kamu pg la nanti...pigi hanimun di Kundasang lagi..hehehe... Thanks, Iya..smlm ngam2 sy tergoogle tu website juga ni...emm~ buli kasi masuk dalam list juga tu theme..nanti minta approval big boss

Post a Comment

The Einstein words! :)

 

Sumandak of Ranau Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting