CLICK ME!

Thursday, February 16, 2012

Motherhood Expo

Posted by Belle Edwin at 5:00 PM 10 comments
'Bila Mau Tukar baju ni?'
'Bila mau pakai uniform ni?'
****
o ok...tulah antara FAQ yang sy terima baru2 ni..
then i replied..
my bump is not huge yet..
and i still can fit all my baju kurung..
ok..ok iya tu sarung/ skirt dia sy nda dapat full zip suda..
hahaha...
tapi..muat lagi bah!
as i said. im still carrying a tiny bump..
ndapayah la ba samangat mau tukar uniform..
lagipun..sy masih nda dapat cari maternity dress yang met my taste bei..
****
FYI,

Motherhood Expo will be held on 24-26 February 2012 @ KLCC
so! hehehe...
misti banyak pilihan dan offer time tu..
****
well i never been to such expo before..
Iyala ba kan..buat apa juga sy pigi dulu2..
tapi kalau suda ayat 'motherhood' tu misti berkaitan
dengan preggy women and babies ba kan..
****
so mommies!!
SAVE THE DATE
Meet u there ya!
^_*

Monday, February 13, 2012

Antenatal Check Up

Posted by Belle Edwin at 1:30 PM 12 comments
Biasala..apa lagi sy mau cerita kan..
ibu-ibu mengandung ni..cerita pasal hal2 mengandung la...
so today is my antenatal check up..
BP is ok...everything goes well today..
except my last visit...
talampau over weight dia bilang tu nurse..
i supposed to gain 1-2 kgs a month...
tapi sy ni melebih2...gain 3.5kgs in 1 month...
so i was advised to come and give them a visit after 2 weeks...
which is today lai tu..
****
so what exactly i want to serita2 ni kali ialah (*skema)
i was asked by a couple my friends before ba..
durg tanya kenapa my baby bump kecik? even my husband ask the same thing too...
so sy pun tanya la Nurse 1, who i deal with la..
sy cakap 'ada kwan2 sy tanya sy, kenapa baby bump sy kicik..so is it actually normal?'
Nurse 1 "biasanya baby 1st ni memang macam tu..sy check tadi pun ok juga.'
tiba2 Nurse 2 duduk di sebelah meja Nurse 1, yang sy tidak deal with ok...
'Kawan kamu tu bukan nurse kan..kenapa nak percaya!'
dengan intonasi yang agak tembirang..
chenggg!!!!!!!... so i was like...aik pahal ko ni!
sy jwb 'Manala sy tau...diaorg pun org2 lama kan'
she then replied and repeat the same dialogue..
sy balas 'pasal tula saya tanya kamu'... pastu dia pun senyap...
****
tanya pun salah....explain bagus2 macam Nurse 1 kan ok...
kicik ati sy ma baby (*ceh!! padahal sy jak yg sakit ati..hahah)
oyah...btw, im not satisfied with their service juga...
but well, as others says..
Public Clinic kan... standard la kalau tindakan macam siput yang berjalan kehampaan..
****
So today's lesson...
Im in 19 weeks now..
and if u pregnant with 1st baby..
and ada org tanya napa baby bump kamu kick...
itu NORMAL ok..
:)

*My bump at 19 weeks*

 

Sumandak of Ranau Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting